DealExtremen mittajohdot - hyvät ja halvat


Ja oli siis meinaan pakattu kerrankin kunnolla.

Näissä mittajohdoissa on käytetty halpaa tapaa tehdä banaaniliitin mutta materiaali on kohtalaisen vahvaa ja liitin pysyy muodossaan hyvin. Tällaisessa rakenteessa on se hyvä puoli, että jos liitin on löysä, sitä voi kiristää levittämällä rakoja varovasti lattaruuvarilla.

Liittimet ovat, kuten nykyään pitääkin, turvabanaaneja jotka ovat tarpeen verkkojännitettä tai muita korkeita jännitteitä mittailtaessa. Muovi on sitkeää ja vaikuttaa hyvältä.


Mittajohdot on muotoiltu hyvin. Niistä saa hyvän otteen eikä muovi ole liukasta kädessä. Sormisuojat ovat pienet ja soisin niiden olevan isommat mutta parempi tämäkin kuin ei mitään. Ne ilmaisevat käteen kun ollaan lähestymässä mittajohdon kärkeä jotta tietää varoa. Niistä saa myös pitoa kun painaa mittakärkeä mitattavaan kohteeseen.


Mittajpohdoissa on merkittynä luokitus: CAT III 1000 V 20 A ja suojaeristetyn laitteen tunnus

Mittapuikon kärki on terävä ja hyvä. Niillä saa erinomaisen otteen mitattavasta kohteesta ja kärki painuu myös suojalakan läpi. Mittakärki pysyy hyvin paikallaan eikä luiskahda sivuun aiheuttaen oikosulkuja tai vaaratilanteita yhtä helposti kuin pyöreämpikärkiset mittapuikot.

Mittakärjessä oleva ura on hyvin työstetty ja sillä on helppo pitää mittapäätä kiinni johdossa tai juotoskorvassa.

Miinuksena kärjestä puuttuu eristys ja piikki on pitkältä matkalta eristämätön. Tämä on helppo korjata laittamalla kärkeen vaikka kutistesukkaa joka estää elektroniikkamittauksessa oikosulkujen muodostumista. Alla olevassa kuvassa olen laittanut kärkeen läpinäkyvää kutistesukkaa.

Mittajohtojen vedonpoisto vaikuttaa hyvältä samoin kuin taivutussuojatkin. Mittajohtoihin ei voi vaihtaa johtoja joten on tyytyminen mukana tuleviin 94 cm pitkiin (itse johdon pituus) johtoihin. Johto ei ole parasta ja taipuisinta mutta sellaista "keskivertoa mittalaitejohtoa". Taipuisampaakin saisi olla mutta hintaansa 2.95 USD eli noin 2,30 euroa kotiin kannettuna nähden nämä mittapuikot ovat todella edullinen ostos.