Kunnolliset kynsileikkurit kiven alla


Scholl - 6,26 euroa

Varustettu kynnet keräävällä säiliöllä. Jouset eivät ole yhtäläiset vaan sulkeutuvat vinosti eli leikkaa ensin toisesta reunasta ja vasta sitten toisesta.


Ibero

Leikkurin terät ovat samansuuntaiset mutta ohittavat toisensa eli leikkaavat terät eivät ole kohdillaan. En muista hintaa. Jokunen euro.


Niinpä sitten piti taas alkaa etsiä asiallista tuotetta ulkomailta kun Suomesta ei näytä kunnon tavaraa ainakaan päivittäistavarakaupasta (Prisma) löytyvän. Ensimmäisenä piipahdin "vakiokauppaani" eli DealExtremeen ja kas kummaa. Sieltä sellaiset löytyivätkin ja vielä käyttäjien varsin hyviksi haukkumat joten tilaukseen. Hintaa 2.68 USD kotiin kuljetettuna eli hieman yli 2 euroa ja vielä ruostumattomat ynnä aika siistin näköisetkin vempaimet kaiken lisäksi. Ja isokokoiset joilla voisi myös varpaiden kynnet katketa.

Leikkurissa on, kuten yleensäkin, myös kynsiviila. Tässä se on toteutettu niin, että runkoon on istutettu kovasta metallista tehty "nyppyläinen" raspi joka on erittäin tehokas. Se voisi olla isompi mutta kyllä tälläkin kynnet viilattua saa.

Terät osuvat hyvin kohdikkain sekä myös koko leveydeltään yhtaikaa. Leikkuri toimii erinnpomaisesti ja kynsi katkeaa todella hyvin. Leikkurit ovat niin terävät, että kannattaa jopa olla hieman varovainen niiden kanssa eikä ole ehkä sopiva pienen lapsen käsissä.

Leikkuri on muotoiltu sellaiseksi, että siitä voisivat muutkin ottaa mallia. Muotoilu antaa hyvän ja tukevan otteen eikä ote lipsu kuten tavallisissa, suorilla osilla ja vielä kiillotetuilla pinnoilla varustetussa. Pinta on sellainen etteivät sormenjäljetkään siinä näy. Hieman voi karkeampi pinta kerätä pöpöjä ja jos niitä kammoaa, voi tämän huoleti desinfioida koska se on ruostumatonta terästä.

Jos nyt jotain parannettaa olisi niin vivun lukituksen puute hieman haittaa. Vipu siirtyy helposti sivuun. Se olisi voitu hoitaa näppärästi työstämällä toinen rei'istä sellaiseen muotoon, että vipu painuisi siihen. Mutta tämä on melko pieni harmi kun vertaa muuhun laatuun ja erityisesti hinta/laatusuhteeseen joka on todella mainio.