ADW puunkaiverrustalttasarja

Teinpä heräteostoksen Lidlilstä. Tuli samaan syssyyn ostettua montakin eri tuotetta. Työkaluja, mutta tämä setti on ainoa johon voin sanoa olevani tyytyväinen. Setti on pakattu upeaan puurasiaan ja talttojen laatu vaikuttaa hintaan nähden erinomaiselta. Jotain viilailtavaa setissä on mutta aihio on jo erinomainen. Tällaisenaankin setillä tekee puukaiverruksia hyvin ja monipuolisesti. Hinta on Lidlin hinnaksi melko korkea (22,99 euroa), mutta verrattuna vastaaviin muualla myytäviin setteihin edullinen.


Taltoissa lukee ADW jonka muut tuotteet eivät välttämättä ole aivan sieltä laadukkaimmasta päästä. Tässäkin talttasarjassa kahvojen viimeistelyssä on toivomisen varaa mutta koska ne ovat puuta, ne voi halutessaan hioa ja lakata huolellisemmin. Tällaisenakin talttoja voi hyvin käyttää.

Lähikuvissa näkyy teriä suojaava lakka joka on hyvä poistaa ennen käyttöä. Kuten kuvista näkee, hyvin tarkkaan teroitukseen pyrittäessä teriä voisi vielä viimeistellä mutta näilläkin veistelee ainakin alkuun vallan mainosti.

Terät ovat kromivanadiumia joka on hyvä työkalumateriaali. Talttojen teroitus on hyvin tehty mikä on hyvä asia kun teräaines on kovaa. Jotain pientä hiomista voi löytää mutta suurin työ on tehty tehtaalla valmiiksi ja jos haluaa itse viimeistellä, on työsarkaa paljon vähemmän kuin jos teroitus olisi huolimattomammin tehty, kuten asia usein halvoissa vastaavissa sarjoissa on.

Laatikko on tähän hintatasoon verrattuna upea. Laatikko ja kansi on numeroitu joten laatikko on ainakin osin tehty käsityönä. Todennäköisesti umpilaatikko on sahattu halki jolloin saadaan laatikko ja kansi. Numeroinnissa on käytetty jenkkiläistä seiskaa joka on ilman Saksassa käytettyä poikkiviivaa. Laatikko voikin olla muualta päin maailmaa. Toivottavasti ei ainakaan sademetsäpuuta. - - - - - -

Lukot ja saranat ovat siistin näköiset ja toimivat hyvin. Ruuvit ovat vääränlaiset. Näissä heloissa olisi pitänyt käyttää tasakantaisia ruuveja. Nyt ne ovat uppokantaiset. Ruuvit voi halutessaan vaihtaa tai senkata eli upottaa tekemällä heloihin uppokantaa varten upotukset. Näilläkin ruuvelilla laatikko on kohtuullisen siistin oloinen. Jopa upea koska puun sävy on hieno.